Гума за смесена употреба прави всичко

Main September 28, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5555 views | no comments

Michelin представи новата си гума X Works, предназначена за използване както на пътя, така и на работни площадки и кариери. Тя е подходяща за всякакви терени и съчетава здравина и издръжливост.
Новата гама гуми с размери 13 R 22.5 и 315/80 R 22.5 e специално разработенd с цел да бъде намален рискът от принудителен престой на автомобилите. Каркасът, каучукът, страниците и протекторът са проектирани за допълнителна здравина и издръжливост. Тя е с повишена устойчивост на разрези и ожулвания. X Works™ е проектиран за максимална товароносимост от 8 т на ос за единично монтирани и 13,4 т на ос за сдвоено монтирани гуми при скорост от 110 км/ч.
Протекторите й намаляват риска от задържане на камъчета в каналите и гарантират, че водата се отвежда ефективно при шофиране при мокри условия. Нейните канали с V-образна форма, които постепенно се разширяват, улесняват шофирането върху настилки, различни от асфалт.
Тъй като е толкова издръжлива, тя има годност за регенериране от 88% . В резултат на това една гума X Works, регенерирана по технологията Remix, осигурява същите работни характеристики и качества като тези на нова, като същевременно намалява използването на суровини с 50 кг в сравнение с материалите, необходими за производството на две нови гуми.
И като всички тежкотоварни гуми тя може да бъде пренарязана. Тази операция удължава живота й по време на фаза, в която тя консумира по-малко гориво, като в същото време отлага деня, в който най-накрая ще отиде на боклука.

 
Keywords:   michelin
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...