Два Lotus Evora S отидоха при италинските карабинерри

Main August 15, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 8215 views | no comments

Карабинерите, италианската жандармерия, получиха два автомобила Lotus Evora S, които ще изпълняват мисии при високи скорости.
Предоставянето най-мощни коли за силите на реда са част от модата при промоциите на някои марки през последните години. След получените Lamborghini Gallardo за пътната полиция в Рим, сега на ход са англичаните със своите елитни автомобили, които ще постъпят на служба при италианската жандармерия в Рим и Милано.
Карабинерите получават два Evora S от Lotus, за да изпълняват най-скоростните си мисии по пътищата. Компресорнитят двигатал V6 с мощност 350 конски сили на английския седан е достатъчен за бързите и неотложни действия на силите на реда.
Официално се казва, че двата Evora S за жандармерията на Италия са серийно изпълнение, но със сигурност са претърпели някои оптимизации по мотора, както примерно при Renault Megane R.S. за френската жандармерия, които разполагат с 272 коня вместо стандартните 250. Двата автомобила Lotus са оцветени в „нощно" синьо според предназначението им, притежават специално оборудване за разпознаване на регистрационните табели на колите, както и други специални функции.
Шефът на английската марка Дани Бахар участва лично при връчването на двата автомобила в Италия и заяви, че е горд от факта да работиш с такава достойна институция като карабинерите."Целият свят добре знае, че Италия е голямо име сред спортните автомобили. За нашата малка британска марка е висока чест да сме в тази нова позицияс", допълни той.
Само няколко жандармериста са специално обучени за управление на тези болиди, след като са преминали подготовка на изпитателната писта на марката Hethel.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...