Двойна победа за Audi в Льо Ман

Main June 16, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 9500 views | no comments

Беноа Трелюие, Андре Лотерер и Марсел Феслер записаха трета победа като екипаж и 13-а за Audi в "24 часа на Льо Ман". Триото успя да поведе, след като съотборниците им от Audi №1 поучиха повреда в турбината. Сходен проблем бе отстранен и в автомобила на победителите през нощта. Това обаче позволи на Porsche и Марк Уебър да поведат в състезанието, преди колата му да намали на завоя "Арнаж". Германският производител се завърна в Льо Ман в клас LMP1 и бе близо до увеличаване на рекордните си 16 победи до момента, но 919 Hybrid остана в бокса и от екипа взеха решение да не се опитват да поправят колата, за да завърши състезанието, макар и с голямо изоставане. Малко след тях в бокса влезе и второто Porsche, а механиците успяха да го оправят за финала и почетно завършване.
През нощта заради електрически проблем в кабелите отпадна най-бързата кола от старта - Toyota №7, а Nissan ZEOD RC остана извън състезанието в началните етапи. В дъжда в първите часове Никола Лапиер с Toyota катастрофира заедно с Марко Бонанони от Audi. Все пак японският автомобил успя да завърши трети, макар на 6 обиколки назад.
В клас GTEPro отпадна водачът Aston Martin, докато бе пилотиран от Бруно Сена, което извади еднолично напред Ferrari 458 Italia на Джанмария Бруни, Джанкарло Фисикела и Тони Виландер.

 
Keywords:   Други
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...