Дебют на Prius Plug-in Hybrid

Main August 23, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 12185 views | no comments

Prius Plug-in Hybrid, първият plug-in хибриден електроавтомобил на Toyota за масовия пазар, ще дебютира на автосалона във Франкфурт.
От компанията обявиха, че новият plug-in hybrid е оборудван със специално проектирана по-лека и компактна литиево-йонна хибридна батерия. Удълженият му електрически пробег допринася за постигане на нисък разход на гориво от 2,2л/100км, както и 49 г/км* емисии на CO2.
Хибридното задвижване с бензинов двигател на електромобила гарантира дълъг пробег при изключително нисък разход като на стандартния Prius.
Докато Toyota продължава да внедрява HSD технологията в останалите модели на марката – Auris и Yaris, Prius остава витрина за последните разработки на хибридното задвижване.

От Toyota и Tesla обявиха също така решението си са сглобяват електрическия RAV4 EV в завода на Toyota в Уудсток, Онтарио. Tesla ще доставя електромоторите и скоростните кутии от Калифорния. Масовото производство ще започне в началото на 2012 година.
Както бе обявено по-рано, Toyota ще плати на Tesla близо $100 милиона за доставката на електрическото задвижване, което включва батерии, двигател, скоростна кутия и електроника за задвижването на RAV4 EV. Tesla ще сглобява електрическите компоненти в собствената си фабрика в Пало Алто, Калифорния и ще ги транспортира до TMMC за окончателното им влагане в електрическия автомобил. RAV4 EV ще се продава в САЩ чрез Toyota Motor Sales, U.S.A, Inc. (TMS).

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...