Джанти-менте възмутиха представителя на BRABUS

Main June 25, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 2955 views | no comments

Джанта, повтаряща формата на култовата Моноблок VI на BRABUS, се продава наред с ментета на други популярни марки от българска фирма, участваща на откритите площи на Автомобилен Салон София 2007. Това установи с очите си Андреас Майер, експорт мениджър на германската компания BRABUS, който посети изложението по покана на изключителния вносител на BRABUS за България Ратола Корпорация.

"Мислех, че това е възможно само в Азия. България все пак е цивилизована европейска държава - коментира чужденецът находката си. Хромираното колело, което втрещи г-н Майер, е произведено в Китай, а дистрибуцията му ставала през американска фирма, представена в България от местен вносител. Пратеникът на BRABUS дори попитал търговците от щанда на компанията-нарушител дали знаят, че продават менте. Отговорът бил, че след като джантата не носела защитеното лого на BRABUS, можело да се продава безнаказано. "Това не е вярно. Патентно право се прилага и върху дизайна на промишлени стоки - категорични са български експерти в тази област. Всички джанти на BRABUS са защитени с европейски патенти, а Моноблок VI e един от първите и най-продавани модели на германската компания. Естествено, материалите и качеството на изработка на ментето и оригинала драстично се различават, но това не променя факта, че е нарушен патент върху дизайна. "Ще отнеса въпроса до нашите юристи, за да вземат съответните съдебни мерки - закани се германецът.

От българското представителство на BRABUS приеха доклада за нарушението далеч по-спокойно. "Нашите клиенти могат да различат фалшивия продукт и сме убедени, че никой от тях няма да повери живота си на джанти-менте. - коментира президентът на Ratola Васил Баров. "Все пак, ако от BRABUS решат да заведат дело, ние, като техен изключителен представител в България, ще им окажем пълно съдействие - добави той.

До предпоследния ден на Автосалон София 2007 Ратола Корпорация продаде 8 автомобила BRABUS, като очакванията са финалната цифра да се закръгли на 10 автомобила. Силен интерес има също към оптичните пакети, джантите и възможностите за увеличаване мощността на серийните мерцедеси.

Голямата атракция на щанда на BRABUS са двата двигателя с увеличен обем, и особено 12-цилиндровия V12 biturbo с мощност 730 к.с. и 1320 Нютонметра въртящ момент. Масово обаче се поръчват далеч по-евтините мощностни пакети за дизеловите CDI-двигатели на Мерцедес, които до края на юни се предлагат с промоция безплатен монтаж – съобщиха от Ратола.

 
Keywords:   Brabus
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...