До две седмици Fiat става мажоритарен собственик на Chrysler

Main May 30, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2900 views | no comments

Италианският автоконцерн Fiat има намерение да купи пакет акции на Chrysler от правителството на САЩ, чийто дял в американския автопроизводител през юни 2011 г. да достигне 52%. Reuters съобщава, че Fiat е уведомил министерството на финансите на страната за това, че ще ползва опция за покупката на акции от Chrysler. Цената на сделката ще се обсъжда през следващите десетина дни. Ако споразумението бъде постигнато, Fiat ще плати за акциите по цена, определена от инвестиционните банки, назначени и за двете страни. След покупката на активите Fiat ще стане притежател на контролния пакет на Chrysler.
В момента Fiat владее 46% от Chrysler. След състоялото се през миналата седмица частично погашение на дълговете на американската компания в размер на 7,6 млрд. долара от правителството на США останаха 6,6% от акциите на Chrysler, а от канадското - 1,7%. Вторият по размер пакет акции на компанията (40%) принадлежи на американския профсъюз на автомобилните работници UAW.
Известно е, че на 12 април Fiat увеличи дела си в Chrysler Group LLC от 25% на 30%, а от миналата седмица – 46%

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...