Европейската Кола на годината 2009 вече и в България

Main February 13, 2009 | Auto-Press.net A- A+ 877 views | no comments

Победителят в конкурса Кола на годината 2009 в Европа- Opel Insignia, вече присъства официално и на родния автомобилен пазар. В България, новият модел на германската марка се предлага на базова цена от 37 260 лева с ДДС, а най- скъпата модификация за момента- 2.8 V6 Turbo ECOTEC® 191 кВт/260 к.с., с шестстепенна автоматична предавателна кутия, струва 70 500 лева. През пролетта на тази година ще дебютира и комби версията на Insignia.

Opel Insignia стъпва на пазара с изключително широка гама от седем двигателя, всичките отговарящи на стандартите за вредни емисии Euro 5. Пет бензинови мотора с диапазон на мощност от 115 до 260 к.с. се допълват от три двулитрови турбодизела със съответно 110, 130 и 160 к.с. От лятото на тази година ще бъде наличен и нов 2.0 CDTI BiTurbo, оборудван със система за анализ и контрол на горивния процеси в камерата и мощност от 190 к.с.

Към тях ще се прибави и версията ecoFLEX, която има изключително ниски нива на емисиите на CO2 . Всеки един от тези двигатели е между най-добрите по отношение на разхода на гориво и емисиите на CO2 в своята мощностна категория.

Всичките три дизелови и четири бензинови агрегата са с по четири клапана на цилиндър и са обзаведени с шестстепенни механични скоростни кутии. Върховите дизелови и бензинови версии разполагат и с възможност за оборудване с шестстепенна автоматична трансмисия. Вариантите с двойно предаване могат да бъдат поръчани с 2.0 Turbo и 2.8 V6 Turbo бензинови двигатели, а на по-следващ етап с тази система ще разполагат и по-мощните дизелови агрегати.

Повече информация за Opel Insignia можете да намерите тук: www.opel.bg

 
Keywords:   biturbo, ecotec, opel insignia
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...