Ексклузивно: Opel Monza

Main July 5, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6930 views | no comments

Сензацията на IAA тази есен ще дойде от Opel. Компанията ще покаже елегантно спортно купе тази есен. Посланието му е ясно – в Рюселсхайм нещата тръгват нагоре.
Легендарното купе от 80-те - Monza, се завръща. Моделът беше доста силен и създаваше проблеми на купетата на BMW и Mercedes. И бе със задно задвижване. През септември на автосалона във Франкфурт Opel ще покаже възкръсналото купе, истинско Gran Turismo. И отново е със задно задвижване! По този начин Opel отваря отново една отдавна заключена врата – към удоволствието от шофирането. Предното задвижване е по-евтино и по-сигурно, но отнема от жизнеността на автомобилите. Колите със задно задвижване са по-пъргави, тъй като задвижването не оказва влияние върху управлението. А тъй като днес за сигурността се грижи ESP, не съществува почти никаква опасност.Техниката на новия Opel Monza Concept е базирана на Cadillac ATS. От снимките може да видите, че говорим за ниско спортно купе. Засега обаче става дума само за студия. Дали Opel действително иска да построи такъв благороден спортен автомобил като имиджов модел, на този етап все още не е решено на сто процента. Мотото обаче е ясно: вижте, Opel все още може! Скъсената за Monza платформа на Cadillac дава възможност за използване на 4- и 6-цилиндрови двигатели с работен обем от 2,0 до 3,6 литра. Най-мощният агрегат е с мощност 325 к.с. Трансмисия е 6-степенна автоматична или 6-степенна механична.Още за Monza и интервю с шефа на Opel Карл-Томас Нойман четете в новия брой на сп. AutoBild България.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...