Електрическа концепция от Morgan

Main March 7, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5755 views | no comments

Morgan официално представи прототипа Plus E на автосалона в Женева.
Направен на базата на Plus 8, концептът е оборудван с електродвигател Zytek и литиево-йонна батерия, която позволява пробег до 193 км с едно зареждане. Мощността е 160 к.с., а въртящият момент е 380 Nm. Агрегатът е свързан с 5-степенна ръчна трансмисия, с помощта на която тежащият 1250 кг роудстър ускорява от 0 до 100 км/ч за 6 секунди и достига максимална скорост от 185 км/ч.
"Искахме да видим колко може да се забавлява човек в електрическа спортна кола, затова направихме една. Plus E е комбинация от традиционния външен вид на Morgan и високотехнологичните решения в конструкцията и силовия агрегат, които дават значителен въртящ момент на всяка скорост. Ръчната скоростна кутия повишава пробега и работата на шофьора - това ще е страхотна за каране кола", отбелязва Стив Морис, оперативен директор в Morgan.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...