Електрическата Kia Venga идва

Main March 24, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 1809 views | no comments

Според информация на сайта www.kia-world.net, в момента в Корея се провежда сериозни тестове, в които са включени около 250 прототипа с електрическо задвижване на многофункционалния модел Venga на Kia.

Производството на електрическата Kia Venga, основният пазар на която ще бъде Европа, ще започне през следващата година, като през първата година се очаква да бъдат сглобени ограничен брой- около 2000, нейни представителя.

Първата стъпка в новия проект на Kia беше направена по време на тазгодишното изложение в Женева, където се състоя премиерата на електрически прототип на Venga. Моделът дебютира с електрически мотор с мощност 109 консик сили и максимален въртящ момент 280 Нм.

От kia-world.net коментират, че пазарно лансиране на електрическите версии на автомобила не се очаква скоро, но е напълно възможно да видим "нещо по темата по време на международното изложение във Франкфурт през септември.

 
Keywords:   kia
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...