Електрически B-класа дебютира в Ню Йорк

Main March 28, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5310 views | no comments

Най-сетне Mercedes-Benz лансира електрическа версия на своята B-класа. Световната премиера на модела се състоя по време на салона в Ню Йорк. И съвсем логично, защото от 2014 г. германският производител пуска отличника от В-класата на американския пазар.
Официалното име на екологичната версия е B Class Electric Drive. Засега компанията не разкрива специфични подробности относно задвижването й. Факт е, че то е разработено съвместно с Tesla, макар че това се споменава само в американските източници.
Електромоторът е с мощност 134 к.с. и макс. въртящ момент от 310 Нм, достъпен още при старта, както е при всички коли с такова задвижване. Производителят твърди, че динамиката му отговаря на тази на автомобил с бензинов 3,0-литров двигател. Това вероятно означава ускоряване под 10, 00 сек. Макс. скорост ще бъде електронно ограничена на 160 км/ч.
При смесен цикъл очакваната автономност е 200 км. Благодарение на интелигентното разположение на батериите под пътническия отсек, мястото за багаж е колкото и в дизеловите и бензиновите версии.
Собствениците ще си осигуряват пробег от 100 км след двучасово зареждане на акумулатора от 240-волтов контакт.

 
Keywords:   mercedes benz
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...