Електрическо Mini - 500 бройки са подготвени за Калифорния

Main July 10, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1311 views | no comments

Очаква се BMW да пусне ограничена серия от 500 изцяло електрически автомобила Mini, създадени да отговарят на новите строги изисквания в Калифорния. Според въпросните стандартни автомобилните производители, които продават във въпросния щат, трябва да предлагат и коли с нулеви емисии. Фабриката на Mini в Оксфорд, Англия ще осигурява автомобили без задвижващи системи, които ще отиват в Мюнхен. Именно там ще бъде и процесът на поставянето на електрическите системи.

Вътрешен източник потвърди, че всичките 500 бройки ще отидат в Калифорния, като 490 от тях ще бъде отдадени под лизинг на избрани клиенти. Останалите десет бройки пък ще бъдат изложени на показ. Всички те ще бъдат боядисани в сребристо, но ще имат жълти покриви, съобщават от Automotive News.

Говорител на Mini отказа да потвърди новините, но каза на журналистите, че официални изявление от страна на BMW за производството на електрически коли ще бъде направено по-късно през тази година.

Ако случайно идеята за изцяло електрическо Mini ви се струва привлекателна, но не живеете в Калифорния, компания в Невада може да конструира подобна кола с двигател AC (с мощност от 105 к.с.) и литиево-йонни батерии.

Hybrid Technologies от Невада всъщност произвеждат електрически представители на Mini от една година, като твърдят, че зареждането на батериите отнема около 8-10 часа от обикновен домашен контакт. Максималната скорост е около 130 км/ч, но ако се кара при по-ниски скорости, се пести животът на батерията. При подобно шофиране водачът може да измине до 190 км с едно зареждане.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...