За 50 години Shelby Cobra - 50 уникални коли

Main January 28, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 5528 views | no comments

През 1962-а по време на автосалона в Ню-Йорк за пръв път е показан станалият по-късно култов модел Shelby Cobra. Машината имала изключителни динамични качества, мощен двигател и за времето си била "върха на сладоледа" при спортните автомобили, способен да се изправи на равна нога срещу Ferrari, Porsche, Jaguar и Aston Martin. По думите на Джон Лафт, президент на фирмата Shelby America, "съчетанието на състезателна философия, мощен американски двигател на Ford и леко шаси, разработено в Европа, превърнаха Shelby Cobra в истински диамант. Дори след половин век тази кола си остава една от най-желаните в света и жива легенда на американския автоспорт".

За петдесетгодишнината си Shelby America пуска ограничена серия автомобили Shelby Cobra CSX8000, които ще са практически аналогични на оригиналния автомобил отпреди половин век. Машината ще се предлага в два варианта на купето - от стъклопласти или от алуминий, носещото шаси е от 3-цолови стоманени тръби, окачването е независимо, колата има 15 цолови колела с телени спици, тапициран с червена кожа интериор, боята е Shelby Black, воланът е дървен, в салона е монтирана табличка с уникалния номер на колата.

Всичко ще бъдат предложени 50 машини от юбилейната серия, всяка от които на цена $69 995 с пластмасово купе или $134 995 за версията с алуминиево купе, като цената е за колата без мотора. Предполага се, че бъдещият собственик сам ще избере силов агрегат от фирмата Ford, който да го устройва по показатели. Първият юбилеен Shelby Cobra CSX8000 беше показан на потенциални купувачи миналата седмица в рамките на автомобилния търг на Barrett-Jackson в Скотсдейл, Аризона.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...