За първи път Golf GTI с две мощности

Main February 27, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 2335 views | no comments

За първи път Golf GTI ще се предлага с две нива на мощността. Стандартната е 220 к.с., а за линията GTI Performance, която е с диференциал със заключване на предния мост, тя е 230 к.с.
Горещият Golf ще дебютира на салона в Женева. Двигателите му са станали с 18% по-икономични. И двете версии развиват макс. въртящ момент от 350 Нм. Стандартната ускорява от място до 100 км/ч за 6,5 сек и постига макс. скорост 246 км/ч. За GTI Performance съотв. данните са 6,4 сек и 250 км/ч.
Двата варианта са със система Stop-Start и вредните им емисии отговарят на стандарта EU 6, който влиза в сила от 2014 г. С обикновените 6-степенни трансмисии те изразходват едва 6,0 л/100 км (CO2: 139 г/км). С 6-степенната автоматична DSG, която е опция и двете версии показват среден разход 6,4 и 6,5 л/100 км съотв. (и респективно 148 и 150 г/км CO2).
Спортният характер на Golf GTI е ясно видим в червено боядисаните спирачни апарати, двата хромирани ауспуха и съответното окачване. Същата идея продължава и в интериора – спортни седалки, червено амбиетно осветление и черната обшивка на тавана. Спортен е и воланът, такова е и изпълнението на скоростния лост.
Първите бройки ще бъдат на пазара през май тази година.

 
Keywords:   golf gti, volkswagen
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...