Задава се лускозно купе на Fiat и Pininfarina

Main May 31, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2505 views | no comments

През 2000 г. Fiat спира от производство модела, проектиран от Крис Бенгъл - Coupe. От тогава до сега италианската марка няма типичен представител на купе в моделната си гама. Сега дизайнерът Питър Норис започна работа по бъдещ спортен автомобил Fiat. Неговата концепция не може да се определи като следващото Fiat Coupe, тъй като моделът носи логото на Pininfarina, което ще рече, че се цели в по-скъп ценови сегмент.
Спортистът е с предноразположен двигател и със задно задвижване.
Съдейки по задвижващата система, този модел би трябвало по-скоро да е наследник на RWD Fiat Dino от 1960 г. Елегантният му профил и ниската линия на покрива го правят да излгежда огромен. Агресивният външен вид е постигнат благодарение на издутите калници и предна част, наподобяваща съвременните модели Aston Martin. В задната част се забелязват C-образни LED светлини и централна изпускателна система.
Замисълът на проекта е трябвало да бъде в смисъл „Прераждане на Fiat Coupe”, но впоследствие Питър Норис променя мнението си и решава да създаде по-луксозно купе, от което следва и емблемата на Pininfarina.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...