Закриват Marussia със съдебни скандали

Main April 11, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 11665 views | no comments

Нашумелите напоследък руски производители на автомобили започват да отпадат един по един. Тази седмица ви споменахме за фалита на Е-мобил и отпадането на екологичния проект, ето че на дневен ред идва Marussia. Преди време компанията уволни част от сътрудниците си. Финансирането й бе преустановено през 2013 г., заплати не са плащани вече от 14 месеца.
Ето че закриването на руския производител на суперавтомобили вече набира пълна скорост и е във вихъра на скандала. Бившите сътрудници вече са се обърнали към прокуратурата, да се организира проверка с молба да се задължи „Маруся инженеринг“ да изяснят задълженията, да се заведе углавно дело срещу генералния директор на компанията Сергей Шармин. Възможно е в прокуратурата да постъпят още десет жалби.
Историята на Marussia започна през 2007 г., последва откриването на бутик в Монако, а после изведнъж спря да се говори за тази нова руска луксозна марка.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...