Заместникът на Seidici се казва 500X и се родее с 500L

Main March 30, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 6590 views | no comments

От следващата година Fiat ще започне производството на версия кросоувър на компактния модел 500. Към легендарното име ще добавят индекс „Х“, за да подчертаят, че става въпрос за „крос“ автомобили. Той ще замени Sedici в гамата на Fiat.
500X ще е петият вариант в гамата на 500 след хечбека с три врати, Abarth, кабриолета 500C и удължената версия 500L с пет врати.
С дължината си от около 4200 мм той ще бъде най-солидният модел в семейството на 500. Ще произвеждат 500L в Мирафиори край Торино и това ще е първият вариант от гамата на компактния модел, който ще излиза от италиански завод. Правят Sedici наред със сродния му модел Suzuki SX4 в японската фабрика на модела в Унгария, хечбекът с три врати излиза от фирмения завод в Полша за европейските пазари.
Производството на Fiat 500X ще започне от декември следващата година като част от разширението на фабриката в Мирафиори, в която са инвестирани 1 милиард евро, за да достигне капацитетът й до 280 000 екземпляра годишно.
Кодовото име на братовчеда на 500X ще бъде Jeep B-SUV. Той ще се качи на конвейера през втората четвърт на 2014 г. Ще е по-малък от Compass и ще го предлагат в САЩ, Европа и на други пазари.
500X ще се спряга във версия с предно предаване или с четири задвижващи колела.
В европейските варианти ще монтират 2-цилиндровия фирмен мотор с работен обем от 900 куб. см или 1,4-литровия 4-цилиндров бензинов мотор, както и последната еволюирала версия на 1,3-литровия дизел MultiJet II.

 
Keywords:   Abarth, compass, fiat, jeep, suzuki, suzuki sx4
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...