Започва акция „Зима”

Main November 6, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7735 views | no comments

От шофьорска гледна точка зимата вече започва, независимо колко още топли дни ще благоволи да отпусне метеорологията. Колкото и да са, най-добре е те да бъдат използвани, за да се подготви колата за среща със студове, мъгли, ранно стъмване, дъждове и заледявания, бе съобщено на пресконференция в СБА, където участваха представители на КАТ и Министерството на транспорта. Всяка година в зимния период се увеличава броят на катастрофите и особено инцидентите с пешеходци. Всичко трябва да се подготви за труден период – пътят, машините и шофьорите. КАТ ще провери състоянието на знаците, маркировката и осветлението по пътищата. За автомобилите законът изисква да са с изправни светлини, стъклоумиващи устройства и чистачки, както и с достатъчно дълбок грайфер на гумите. Над закона съвестните шофьори поставят още зимни гуми, преглеждат спирачна уредба, акумулатор, антифриз, отопление.

И тази година държавните институции (Пътна полиция и Министерство на транспорта), Съюзът на българските автомобилисти и Официалните вносители на автомобили организират съвместна акция за подготовка на колите и шофьорите за зимата. Сервизите на СБА и официалните вносители на автомобили ще правят безплатни прегледи на светлините и ще реализират нужните ремонти с отстъпка. От своя страна КАТ ще предприеме акция на широкообхватен контрол за готовността на автомобилистите за зимата, като ще бъдат проверявани и немоторните превозни средства (каруци и велосипеди), които трябва да имат изправни светлоотразители.


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...