Започва национална обиколка на новото BMW Серия 1

Main October 3, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6740 views | no comments

Само няколко дни след официалното си въвеждане на пазара новото BMW Серия 1 тръгва на национална обиколка организирана от BMW Group България и дилърите на BMW в Пловдив, София, Плевен, Варна и Бургас. В продължение на повече от месец клиентите на марката ще имат възможност да тестват второто поколение на компактния премиум модел. Упражнения на полигон под ръководството на сертифицирани BMW инструктори и шофиране по маршрут ще демонстрират подобрения комфорт, многообразието от иновативни технологии и възможности за индивидуализиране, изключителната динамика и ефективност на новото BMW Серия 1
Новото BMW Серия 1 е наследник на успешното първо поколение на компактния премиум автомобил, продаден в над 1 млн. екземпляра в целия свят. Единственият в този клас автомобил със задно задвижване последователно развива силните страни на своя предшественик. Той впечатлява с модерен и атрактивен дизайн, силно повлиян и от уникалната за този клас концепция - задно задвижване и надлъжно монтиран редови двигател. Специално подбрани дизайнерски елементи, съчетани в линиите Urban и Sport, които BMW за първи път предлага с новия модел позволяват индивидуализиране на автомобила според характера и начина на живот на неговия собственик.
Още от въвеждането си на пазара BMW Серия 1 се предлага с пет високоефективни четирицилиндрови двигатели с технологията BMW TwinPower Turbo. При новото поколение бензинови двигатели този пакет от технологии осигурява впечатляващо спортно разгръщане на мощността при ненадминато нисък разход на гориво и нива на вредните емисии. 1,6-литровите двигатели, оборудвани с Twin-Scroll-турбокомпресор, директно впръскване, VALVETRONIC и двоен VANOS развиват мощност от 100 кВт/136 к.с. при новото BMW 116i и 125 кВт/170 к.с. при новото BMW 118i. Това отговаря на увеличение на мощността с 10 респективно 20 кВт спрямо предишните модели, като в същото време разходът на гориво е намален с до 10 %. Благодарение на всеобхватно модернизираните 2-литрови дизелови двигатели с турбокомпресор, променлива геометрия на турбината и директно впръскване Common-Rail новите BMW 116d (85 кВТ/116 к.с.), BMW 118d (105 кВт/143 к.с.) и BMW 120d (135 кВт/184 к.с.).
Българските клиенти на марката вече имаха възможност да се срещнат с новото BMW Серия 1 в неговата естествена среда - сърцето на големия град. Над 300 души посетиха мобилния автосалон на BMW, който гостува в София на 28 и 29 септември 2011 г., и се записаха за пробно шофиране.

 
Keywords:   bmw, bmw group, Sport
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...