Започва производството на новия кросоувър Infiniti JX

Main February 21, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5620 views | no comments

Първата луксозна кола, произведена в щат Тенеси – луксозният кростоувър Infiniti JX слезе от поточната линия в Емералд Грийн. Новият 7-местен Infiniti JX 2013 е последното попълнение в гамата на Infiniti „Вдъхновена динамика“ и ще излезе на пазара в САЩ през март.
Освен сглобяването на новия Infiniti JX, в Тенеси ще се произвежда и 3,5-литровия DOHC V6 двигател с мощност 265 к.с. Луксозният кросоувър е най-икономичен в своя клас с комбиниран разход на гориво от 11,2 и 11,76 л/100 км съответно за вариантите с предно предаване и с интуитивно задвиждане на четирите колела.
Той е оборудван с първата в света система за намеса при опасност от сблъсък при движение назад (Backup Collision Intervention system) – поредния технологичен дебют на пазара от Infiniti. Тя използва сензори в задната част на колата, за да открие потенциални препятствия при излизане назад от място за паркиране. Когато това се случи, системата подава визуален и звуков сигнал за предупреждение. Ако водачът не реагира навреме, тя се намесва и автоматично задейства спирачките, за да предотврати евентуалния сблъсък.
Като допълнение към забележителния стил и съвършената изработка, новаторският дизайн на JX предлага и простор за краката пред всичките три реда седалки, както и достатъчно багажно пространство. Новаторско дизайнерско решение на многофункционалната средна седалка позволява достъп до 3-ия ред без сваляне на детската седалка на 2-ия.
Сред множеството други модерни стандартни и допълнителни технологии в новия JX е и Infiniti Connection - нова характеристика, която освен множеството други функции, може автоматично да синхронизира програмата на собственика с Google Calendar и да осигури навигационни напътствия до местата на планираните срещи. Системата Infiniti Connection включва и Infiniti Personal Assistant, който предоставя на собствениците 24-часова помощ при уреждане на всякакви резервации.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...