Започва рали Bulgaroumania (17-28 май 2012)

Main May 17, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 6680 views | no comments

Утре в София стартира рали Bulgaroumania. Ретро турът включва около 50 машини, сред които Jaguar E-type (1968), Mercedes 190SL (1960), Peugeot 203A (1951), Panhard PL17 (1959), Saab 96 (1965), MG TF (1954), VW Karmann-Ghia (1969) и Renault Fregate (1958). Ралито продължава 10 дни, през които колоната от автомобилни легенди ще следва маршрута София – Пловдив – Велико Търново – Несебър – Шумен – Букурещ – Синая – Брашов – Пятра Нямц – Совата – Сибиу – Крайова – София. Организатори са списание Gazoline и асоциация Savane Aventure.
Участниците са от Франция, Белгия, Швейцария и Германия, повечето – пенсионери, запалени по автомобилите и пътешествията.
През изминалите години ретро походът се е провеждал в Италия, Тунис, Мароко, Турция, Гърция, Хърватия, а през 2013 трябва да се осъществи в Аржентина. Екипажите в общия случай са съставени от собственика на автомобила и съпругата му. Повечето модели са двуместни, с малки изключения, между които трите „железни“ VW Iltis-а. Точно те ще бъдат ариергардът на 10-дневния поход, разказва механикът Дидие Дютиоа. За безпроблемните преходи се грижи екип от четирима механици, които разчитат на неголямо сервизно ремарке и на огромния си опит. Две платформи са налични, в случай че възникне нерешим на пътя проблем. Повечето автомобили идват в България с автовози, но има и такива (преимуществено по-нови модели) пристигнали на собствен ход.
Стартът на тура, който няма състезателен характер, е в петък от 9:00 сутринта от паркинга на хотел „Експо”, непосредствено до Международния изложбен център и новата станция на метрото в София - „Цариградско шосе“.
Колоната ще бъде в Пловдив на 18 май, във Велико Търново на 19 май, в Несебър на 20 май, в Шумен на 21 май, след това влиза в Румъния през Дунав мост. Връщането в България е на 28 май с ферибот през Видин. Bulgaroumania 2012 завършва отново пред хотел „Експо” на 28 май.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...