Застрахователите: Volvo произвежда най-сигурните автомобили

Main October 16, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8935 views | no comments

Volvo произвежда най-сигурните автомобили на планетата, сочи проучване на застрахователната компания Folksam. То показва, че моделите S60, V60 и S80 са с 12% по-сигурни от втория бранд в класирането и с 60% по-безопасни от средния в класацията. Всички останали модели на компанията също печелят златните медали в съответните им сегменти, като показателите сочат, че шведската марка е с поне 40% по-безопасна от всяка една стандартна кола.
Изключително доволен от положителните резултати остана Томас Броберг, старши съветник по сигурността във Volvo Car Group. Той изтъкна, че изследванията на Folksam се базират на изцяло реални ситуации на пътя. Затова не е изненада признанието, че Volvo произвежда най-сигурните автомобили, защото инженерите на компанията от десетилетия симулират най-новите системи за сигурност в реална пътна обстановка. Нещо повече, шведският бранд разполага от цели 40 години с екип, който се занимава изцяло с изследванията на катастрофи и последствията от тях върху човешкия организъм. През 2000 година компанията откри и най-авангардния и технологичен краш център в света на стойност 81 милиона долара. Важно е да се отбележи, че всеки Volvo автомобил е стандартно оборудван с животоспасяващи технологии, като DSTC (Система за контрол на приплъзването и пробуксуването), WHIPS (Система за защита при камшичен удар) и City Safety (Система за предотвратяване на нискоскоростни сблъсъци).
Цифрите и фактите показват, че през годините броят на сериозно наранените в автомобили Volvo намалява драстично и последователно. С всяка нова иновация шведският бранд се доближава все повече до голямата си цел – край на катастрофите и убийствата на пътя до 2020 г. Според Томас Броберг това е напълно реалистична цел, като той за пореден път потвърди, че след само 7 години Volvo автомобилите ще бъдат толкова „умни“, че сами ще „мислят“ за протекцията на човешкия живот, което ще е абсолютен приоритет за колата. Интересно е да се отбележи, че изследванията на Folksam се базират на 238 модела, които участват в 158 000 пътни инцидента, докладвани в шведската полиция в периода 1994 – 2013 г. Проучванията на застрахователната компания се допълват от медицинските картони на всичките 38 000 пострадали в страната през последните 10 години.

 
Keywords:   volvo
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...