Земетресението в Япония „удря” цените на нови автомобили

Main March 28, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2655 views | no comments

Цените на нови японски автомобили ще се покачат в близките седмици в резултат от земетресението в Япония и размириците в Либия и Близкия изток.
До сега бедствието в Япония имаше слаб ефект върху цените на японските автомобили, тъй като в голямата си част от дилърите вече бяха натоварили големи количества автомобили на кораби и автовози.
В следващите седмици, заради затваряне на повечето фабрики в Япония, се очаква намирането на японски модели да се затрудни. Липсата на производствени компоненти, които по принцип се произвеждат в Япония, може да се отрази и на производството на американски коли. General Motors вече затвори фабрика в Луизиана за пикапи, заради липсващи японски части.
Поскъпването на автомобилите ще започне по-късно тази седмица и ще продължи през април, казва анализатор на CNN, но други специалисти са на мнение, че ефектът от световната нестабилност ще стане ясен до две седмици.
Тъй като в момента цените на автомобилите се определят според всеки отделен случай, чрез индивидуални преговори, действителната цена на колата може да варира значително в зависимост от пазарните сили. Новата цена може да се различава от препоръчителната на производителя цена.
След като САЩ и други нации участват във военните действия в Либия, нарастват опасенията, че цените на горивата ще се увеличат още повече, което ще се отрази върху увеличаването на цените на икономичните японски автомобили.
Наблюдава се и друга тенденция - нестабилността кара хората да предпочитат по-малките автомобили.

 
Keywords:   cnn, general motors
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...