Златен волан и Зелен волан 2013 за BMW

Main November 13, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7245 views | no comments

На 16 ноември 2013 г. новото BMW X5 и революционното BMW i3 ще бъдат въведени на пазара за първи път. Само няколко дни по-рано те носят на BMW брилянтна двойна победа в конкурса “Goldenes Lenkrad” (Златен волан) 2013 на списание “Auto Bild” и “Bild am Sontag”. В допълнение, отличието за новото поколение на BMW X5 е и първото в категория SUV за автомобил на групата. Напълно електрическото BMW i3, заслужи “Зелен волан” 2013, за най-екологичен автомобил, като това е второ признание за компанията, след присъденото отличие през 2007 г. за програмата EfficientDynamics.
Изборът на победителите от тази година се основава на общоевропейски вот, в който са гласували около 200 000 читатели, като е отчетена и преценката на жури от експерти, като автомобилни състезатели, дизайнери, инженери, техници и тестови специалисти. „Златните волани” бяха връчени лично на Главния изпълнителен директор на BMW AG д-р Норберт Райтхофер и члена на борда на директорите, отговорен за развойната дейност д-р Херберт Диес, по време на празнична гала церемония в Берлин.
Вторият успех в конкурса за “Зелен Волан” още веднъж подчертава голямото значение, което BMW Group отдава на устойчивото развитие и отчита значителните постижения в тази област. Tехнологиите от програмата Efficient Dynamics полагат основите за постоянно повишаване ефективността, като при запазване и увеличаване на мощността и динамичните характеристики на автомобилите на BMW Group се понижават разхода на гориво и нивата на вредни емисии. BMW i3 отразява този принцип в най-голяма степен. Това е първият в света премиум автомобил проектиран от самото начало за изцяло електрическо задвижване. Неговият електромотор с мощност 170 к.с. осигурява мобилност без вредни емисии, като същевременно гарантира характерната за марката радост от шофирането чрез прецизно и гъвкаво управление и изключително ускорение.
Изключително благоприятните екологични характеристики на BMW i3 са резултат от цялостния подход възприет към разработването на модела. В разработката на BMWi автомобилите се взима под внимание целият жизнен цикъл, отчитат се възможностите за оптимизиране на всички фактори - от добива на природни ресурси, през методи и процеси на производство до използване на автомобила и екологично устойчив процес за неговото рециклиране. Съвременният дизайн, новаторската архитектура с купе изработено от карбонов композит в комбинация с алуминиево шаси и голям процент от естествени материали в интериора правят тези революционни характеристики незабавно разпознаваеми.В класирането за „Зелен волан” BMW i3 е категоричен победител с общо 1670 точки и преднина от 95 точки пред класиралия се на второто място. На финалния кръг бяха допуснати пет фаворита, които бяха определени измежду 18 иновативни технологии от читателите и международна комисия от експерти и подложени на интензивни тестове от журито. Този процес за първи път включва оценка и на технологиите за свързаност, област, в която на BMW i3 също постигна висока оценка благодарение на BMW ConnectedDrive и широката гама от услуги, адаптирани изключително за нуждите на електромобилността.
По време на тестовете BMW X5 впечатли журито не само със своите спортни характеристики, но и с ефективността си. Мощните двигатели с BMW TwinPower Turbo Technology, иновативна концепция на окачването и система за интелигентно задвижване на четирите колела BMW xDrive осигуряват радост от шофирането във вид, характерен за Sports Activity Vehicle. Третото поколение на BMW X5 е губи килограми и печели динамика. Наред с това, увеличеното вътрешно пространство и пространствена концепция, уникалната гъвкавост и луксозна атмосфера в интериора допринасят значително за спечелването на “Златен волан” в категорията SUV.
Конкурсът “Златен волан” се провежда от 1976 г. и има за цел всяка година да отличи най-значимите и убедителни нововъведения в автомобилния сектор. BMW Серия 6 Купе е сред победителите в учредителната година, а към днешна дата, BMW е носител на повече от 20 от международно признатите отличия. В тазгодишното издание на конкурса изборът бе измежду 49 нови модела разделени в шест категории. Изключителното представяне на BMW в „Златен Волан" 2013 се допълва с още две места на подиума - новото BMW Серия 4 се класира на второ място сред най-конкурентни купета и кабриолети, а BMW Серия 3 Gran Turismo е трето в категорията среден клас.

 
Keywords:   bmw
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...