Знаковият i40 повежда Hyundai към нови европейски хоризонти

Main February 18, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2863 views | no comments

Източник: www.hyundaibg.bg

Корейският автомобилостроител Hyundai показа първите снимки на съвсем новия си модел i40, чрез който възнамерява да промени традиционното отношение към марката в Европа. Световната премиера на най-новия представител на компанията в D-сегмента ще се състои на започващия на 1 март Женевски автосалон-2011.

Създаденият в развойния център на компанията в Рюселхайм, Германия автомобил ще помогне на Hyundai да направи поредната крачка към позиционирането си в класа модерен премиум в Европа, осигурявайки на потребителите ВИП характеристики и качество на достъпни цени. Дългият 4,70 м i40 ще се появи на пазара през юни 2011 първоначално във вариант комби, придружен от уникалния гаранционен пакет на Hyundai Пет години тройна гаранция.

Еволюцията на марката Hyundai в Стария свят се характеризира с уникалния стил на дизайнерската философия на компанията флуидна скулптура, която придава на i40 оригинален и динамичен вид. Автомобилът запазва знакови елементи като шестоъгълната решетка, оградена встрани от два наподобяващи скъпоценни камъни фара, които заедно с характерните елегантни линии, свързващи предната и задната му части оформят един впечатляващ и изискан силует.

Спортният дизайн на i40 не се отразява отрицателно на комфорта в купето. Автомобилът с колесна база 2,77 м предлага най-големите в класа си пространства за главата, раменете и краката, които осигуряват на всички в купето удобно пътуване дори за продължителни периоди от време.

Новият i40 ще се предлага с екологични и икономични бензинови и дизелови двигатели, които отговарят на стандартите Euro V, куплирани с шестепенни механични и автоматични трансмисии. Определено най-впечатляващ е новият бензиновия агрегат с директно впръскване Nu GDI 2.0 с двойна система за изменение на фазите на газоразпределение (CVVT), който дебютира в i40, за да му осигури 177 к.с. при 6500 об/мин и 208 Нм при 4700 об/мин.

Разширеният пакет стандартно оборудване, включващ множество високотехнологични характеристики, които при конкурентните модели се предлагат като опции вероятно ще бъде един от основните фактори за сериозния потребителски интерес към i40. Автомобилът разполага с интелигентен паркинг-асистент, система за запазване на лентата на движение, Bluetooth® с гласово разползаване, навигация с камера за задно виждане и други. Що се отнася до комфорта и удобствата, i40 разполага с електическа ръчна спирачка, вентилирани предни седалки, отопляеми и накланящи се задни седалки и някои нови за сегмента характеристики като автоматична система срещу изпотяване на стъклата и отопляем волан.

Новият i40 разполага с най-новите системи за активна и пасивна безопасност, които осигуряват максимална защита на пътуващите в автомобила. Активните системи, приети за стандарт в някои страни включват ESP, ABS, асистент за потегляне на наклон, , VSM (система за управление на стабилността), спирачен асистент и авариен стоп-сигнал.

Що се отнася до пасивната сигурност всеки i40 ще бъде оборудван с девет въздушни възглавници – предни, странични, завеси и една – за коленете на водача, стандартна за всички нива на оборудване. Hyundai се надява i40 да продължи безупречното 5-звездно представяне на моделите на компанията в изпитанията на Euro NCAP.

 
Keywords:   bg, hyundai
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...