И Porsche го удари токът

Main March 16, 2009 | Auto-Press.net A- A+ 1496 views | no comments

Токът тресе напоследък всички автопроизводители, дори и тези, които не искат да имат нищо общо с него. Като Porsche, например. Между другото до скоро никой не можеше да си представи и дизелово Porsche, но нещата се развиха по друг път.

Може би и електрическото Porsche, което между другото не е направено от спецовете на марката в Щугард, а от тези на тунинг-компанията Ruf, някой ден ще влезе в шоу-румовете на прочутата със спортния си нрав фамилия автомобили.

Името на зеленото /естествено!/ електрическо чудо е eRuf Greenster - едно електрическо и боядисано в зелено 911. Колата е с класическия за Porsche дизайн на модела 911 Targa. В
прес-релиза си за разработката RUF съобщава, че става дума за: "симбиоза на две водещи компании, които ще съберат усилията си с цел бъдещата електро мобилност".

Показаният в Женева модел има електродвигател с мощност 270 кВт /362 к.с./ и много сериозен максимален въртящ момент от 950 Нм. Според RUF серийният модел би имал двойно действаща зарядна система, която ще позволи на колата да се зарежда за около час от специално 400-волтово устройство.

Зеленото електро"порше" може да се ускорява от 0 до 100 км/ч за 5 секунди, според изпитанията на RUF, фирма, чиято основна дейност е тунинг на автомобили марка Porsche. Фирмата обеща в Женева, че е през следващата година ще пусне на пазара малка пробна серия на колата.

 
Keywords:   911, Porsche
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...