Извънземният Curb бе показан в Детройт

Main January 12, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 1766 views | no comments

Корейският автомобилостроител Hyundai представи за първи път пред публика най-новия си концептуален модел – Curb, на автомобилното изложение в Детройт. Curb е компактен UAV (Urban Activity Vehicle), предназначен за следващото поколение клиенти на Hyundai. Освен това концептуалният модел е и платформа за изпитание на бъдещите Hyundai Blue Link™ и авто-телематични технологии.
Голямото предно стъкло плавно се слива с капака и в същото време се изтегля назад, покривайки А-колоните, за да обгърне горната част на купето и да се превърне в стилизирано подобие на визьор на каска за спортен мотоциклет. Самите стъклени панели са монтирани като екран върху носещата ги метална конструкция.
Най-силно впечатление в поразителния профил правят релефните линии, следващи траекторията на бумеранга. Те свързват останалите елементи на дизайна и създават усещане за сила и мощ. Тесните предни и задни фарове сякаш потъват в купето, създавайки впечатлението, че са свързани с двигателния отсек и с интериора. За да завършат облика на „технологичен здравеняк”, дизайнерите са прибавили 22-цолови джанти с по пет спици и гуми Michelin с оранжеви мотиви, които да съответстват на основния цвят в интериора. За да влезе в Curb, човек просто трябва да прокара пръст по сензорна плочка, която задейства отварянето на вратите.
Една от уникалните новости, с които е оборудван Curb, е телематичната система Blue Link. При удар и отваряне на въздушна възглавница тя изпраща сигнал с данни за потребителя и за местонахождението на колата до денонощен център, където дежурният оператор се опитва да установи гласов контакт с хората в автомобила и предава информацията до службите за спешна помощ. Същата процедура може да бъде активирана и чрез натискане на специален SOS бутон в колата. Blue Link предлага още възможности за дистанционно заключване и отключване на вратите, задействане на клаксона и светлините и стартиране на двигателя.
Задвижването на Curb е поверено на 1,6-литров четирицилиндров бензинов двигател с турбокомпресор и директно впръскване на горивото (GDI), куплиран със скоростна кутия с два съединителя Direct Shift Gearbox (DSG). Тази комбинация осигурява на колата мощност 175 к.с. и въртящ момент 229 Нм. Ако към това се прибави и стоп-старт технологията, разходът на Curb е под 7,8 л/100 км в града и под 5,9 на магистрала.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...