Извънредно голям интерес към лятното издание на Mercedes-Benz Open 2010

Main August 24, 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1403 views | no comments

Купата на Mercedes-Benz Open бе връчена на играча от Румъния Дину Пескариу.
За първи път желаещите се оказаха повече от максималния брой участници в турнира.
Големият интерес потвърди убеждението на организаторите, че наближава моментът турнирът да се обвърже с MercedesTrophy.


Лятното издание на Mercedes-Benz Open по традиция се проведе на предизвикателното игрище на Lighthouse Golf & Spa Resort, край град Балчик. В състезанието се включиха 72 аматьори, като за първи път желаещите да участват надхвърлиха възможностите на турнира. Най-добро представяне показа Дину Пескариу от Румъния (хендикап 5), който събра 39 точки в А дивизия и заслужи купата на Mercredes-Benz Open. На второ и трето място се класираха съответно Тери Фентон (HCP 6) и Любомир Минчев (HCP 14) с по 37 точки. Форматът на състезанието беше индивидуален стаейбълфорд на 18 дупки, а участниците бяха разделени на 3 хендикап-дивизии.

Най-голямо беше напрежението на 11-та дупка, където обявената от Балкан Стар награда за удар Hole in One беше чисто нов Mercedes-Benz E-Class. И тази година нямаше играч с такъв голям късмет, но организаторите поканиха всички присъстващи да тестват актуалната гама на Mercedes-Benz по живописния маршрут на северното ни крайбрежие. В очакване края на състезанието и последващия коктейл, гостите се възползваха и от голф академията за начинаещи, частния плаж на комплекса и развлеченията край басейна.

Балкан Стар, генералният представител на Mercedes-Benz за България, дългосрочно се обвърза с този спорт, като официален спонсор на турнира Mercedes-Benz Open през 2008 година. През настоящата 2010 година за първи път се проведоха две издания на турнира, пролетното премина изключително успешно в 5-звездния комплекс Пирин Голф & Кънтри Клуб край Разлог, а лятното по традиция събра аматьорите на игрището в Lighthouse Golf & Spa Resort, близо до Балчик. Нарастващият интерес към Mercedes-Benz Open и все по-големия брой участници ни показва, че сме на прав път в усилията си да присъединим турнира към най-голямата аматьорска верига от голф-турнири в света MercedesTrophy и съм уверен, че това ще се случи в близкото бъдеще., коментира Филип Китов, директор Маркетинг и комуникации в Балкан Стар.

Mercedes-Benz и голфа
Обвързването на Mercedes-Benz с професионалния голф започва през 1987 година и за последните две десетилетия този спорт става приоритетен в спонсорската програма на марката. В началото Mercedes-Benz спонсорира турнира German Masters, организиран от Бернхард Лангер, който по това време се провежда в Щутгарт и е първият професионален голф турнир в Германия с международно участие. През 1990 година, Mercedes-Benz поема генералното спонсорство на Mercedes German Masters и от 2007 той се провежда под името Mercedes-Benz Championship" в Кьолн, Пулхайм. В САЩ, Mercedes-Benz е основен спонсор на бившия "Tournament of Champions от 1994 година, който след 2000 година е познат като Mercedes-Benz Championship. От 2008, марката е също ексклузивен автомобилен партньор на един от най-престижните голф турнири в света: Masters в Аугуста, Джорджия в САЩ.

Mercedes-Benz е активен в аматьорския голф от 1989 година. Турнирът MercedesTrophy представлява серия от състезания за любители на спорта, които се провеждат в повече от 50 страни, а броят на участниците надхвърля 57 000 играчи. Целта на аматьорите е да стигнат световния финал в Щутгарт, на който се обявяват най-добрия играч и най-добрия национален отбор.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...