Изграждат три подземни паркинга в софийския център

Main October 5, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6810 views | no comments

Колите в центъра на столицата ще слязат под земята. Това ще стане възможно със строителството на три подземни паркинга в сърцето на града. Изграждането им ще започне догодина, съобщи пред “Монитор“ главният архитект на София Петър Диков.
Първият гараж ще се намира под булевард „Витоша“, в участъка между улиците „Солунска“ и „Алабин“. Там ще може да бъдът паркирани около 300 коли. Първоначалната идея бе паркоместа да се обособят под пътното платно до пресечката с бул. „Патриарх Евтимий“. Там обаче тунелът за метрото е на малка дълбочина и няма как да се строи.
Още един подземен паркинг с капацитет от 350 места ще бъде изграден в района на „Женския пазар“. Най-голямото съоръжение обаче щяло да бъде под бул. „Македония“ в отсечката от площад „Македония“ до Руски паметник. На този паркинг са планирани 850 места. Според Диков това е едно от най-удобните места за подобно съоръжение, защото цялата подземна комуникация минава под тротоарите и под самите платна може да се копае без проблем.
След построяването на трите паркинга под земята ще се гарират около 1500 коли. Съдебни спорове, липса на механизми за експлоатация и др. причини, посочи Диков пред „Монитор“.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...