Информация по повод на бедствията в Япония и влиянието им върху операциите в Nissan Европа

Main March 23, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 1583 views | no comments

Източник: www.nissan.bg

Март 20, 2011

Последни новини по повод на бедствията в Япония, подадени от Nissan Motor Co., Ltd. Информацията е актуална към цитираната дата. Тъй като ежедневно се променя обстановката Nissan Europe ще подава актуална информация, когато е необходимо.

Служители
Всички служители, пътували до Япония по служебни причини са се върнали в родните си страни.
Можем да потвърдим сигурността на всички чуждестранни служители и техните семейства на компанията, работещи в Япония и ще продължаваме да следим от близо за тяхната сигурност.
За момента всички командировки към Япония са отложени. Nissan е в постоянен контакт с всички европейски служители като зачитат личното им решение да останат или не в Япония.

Дарения
В отговор на бедствията, които опустошават Япония, Nissan Европа ще дари 1 милион долара в брой, за да подпомогне страната.
Включвайки сумата от 1 милион долара, предоставени от Nissan Европа, общата стойност на дарението ще достигне повече от 3, 75 милиона долара в брой и в други материални помощи. Това включва глобални и регионали корпоративни помощи, помощи от служители, предоставяне на 50 автомобила за бърза помощ в най-засегнатите части в Япония.

Производство/ Заводи
Всички заводи в Nissan Европа остават оперативни и ще продължат по план да работят до следващо известие.
Въпреки че всички заводи в Япония са успели да възстановят по-голяма част от оборудването си (с изключение на завода за двигатели Iwaki, който ще се възстановява от щетите по-дълго време), те все още са в процес на реорганизация на работния процес.

Планът за работа е както следва:
Oppama Plant, Tochigi Plant, Kyushu Plant, Yokohama Plant и Nissan Shatai към момента ограничават работата си до производство на части. Производството на автомобили е планирано да започне от 24 март.
Nissan’s JATCO’s Fuji Plant и Fujinomiya Plant, които произвеждат скоростни кутии, имат частични щети на сградите и оборудването. Операциите за момента са спрели, за да се отстранят щетите.

Доставка на автомобили / Европейско производство

Nissan Европа не предвижда краткосрочно забавяне на доставките на автомобили, благодарение на:
Големият дял на производство в Европа, което представлява около 80 % от продадените автомобили в региона.
Има достатъчно производство на автомобили, които да поддържат продажбите и доставките на автомобили за най-малко 6 седмици.
Заради забавяне във графика на производството в Япония е възможно да има нарушения в доставките на автомобили в средносрочен план, но още е твърде рано да се прогнозира срока на забавянето.

Миналата седмица Nissan Motor Co., LTD. e инициирала преглед на автомобилите, произведени в Nissan Япония, за следи от радиоактивни материали. Предприети са мерки, за да се гарантира, че всички продукти на компанията са проверени и отговарят на глобално приетите стандарти за сигурност и всички рискове за заразяване са напълно елиминирани.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...