Италиански конкурент на Twizy

Main September 26, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7910 views | no comments

Той удивително много прилича на Renault Twizy, но е друга „бира“. Електрическият градски проект Biro e лично персонално превозно средство за удобно придвижване в града. Отгоре на всичкото батериите му са по-компактни и от ръчен багаж за летище и са качени на малки колелца, така че като паркирате колата си, ги сваляте и ги качвате в офиса, където да ги включите в контакта, за да се зареждат до свършването на работния ден. Въпреки че изглежда толкова малко, това МПС е двуместно, при това за разлика от Twizy при него пътникът и шофьорът пътуват редом един до друг, а не един зад друг.
Двигателите са два 100-процентово електрически, безчеткови, монтирани в двете задни колела. Трансмисия няма, което намалява масата, а и разходите по поддръжка. Има си и лост „Boost“, за допълнително ускорение при потегляне или при тръгване под наклон.
Birо Personal Electric Vehicle е с четири дискови спирачки, а тръбната му рама е изработена от 3-милиметрова стомана. Страничните врати (между другото направени от поликарбонат), подглавниците и подлакътниците от двете страни осигуряват комфорт в малката кабина. Самата тя е със 100-процентова прозрачност и осигурява 345-градусов обзор. Покривът и задното стъкло се отварят, а вратите се демонтират, ако искате да се възползвате от „безплатния“ климатик при хубаво време. Каросерията се предлага в пет основни цвята, като допълнително като опция можем да избираме между още седем специални.
Зад този проект стои италианското дизайнерско студио Estrima (http://www.estrima.com/en/).Aгенция Speed-PressВидео

 
Keywords:   biro, electric vehicle, renault
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...