Италианци показват нова градска мобилност

Main March 11, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 3120 views | no comments

На салона в Женева италианската компания Belumbury представи симпатични градски автомобилчета Dany, нашарени в цветове на националния флаг на страната, от която идват. Версиите са две – електрическа и с 2-цилиндров двигател с вътрешно горене от мотоциклет.

Електрическият агрегат е монтиран на задния мост и осигурява постоянна мощност от 11 кВт при 7800 об/мин. Тъй като автомобилчетата са електрически, те разполагат с целия въртящ момент още при потеглянето си – 130 Нм. Двигателят е с три режима – екологичен, състезателен и за изкачване.

16,3 киловатчасовите акумулатори са литиевойонни с железен фосфат и всяка от 32-те им клетки е с капацитет от 160 амперчаса. Издържат около 3000 цикъла, а общата им маса е 179 кг, като зареждането става на принципа плъгин и може да се използва и обикновен 220-волтов контакт. Пълното зареждане отнема 8 часа.

Belumbury е дълъг едва 3185 мм, широк 1613 мм и висок 1484 мм. Тежи по-малко от 925 кг (с ДВГ) или 625 (ел. мотор). Автомобилчето няма да ви впечатли с макс. скорост. Тя не надвишава 90 км/ч за версията с двигател с вътрешно горене и 92 км/ч за електрическата, чиято автономност е 150 км и изразходва в градски режим 0,015 евро за км. Разходът на варианта с 503-кубиков 2-цилиндров ДВГ Lombardini (макс. мощност 15 кВт/4900 об/мин) е 3,8 л/100 км и с един резервоар изминава 470 км. Трансмисията е CVT.

Версията с ДВГ е хомолигирана е като ATV категория L7e и изисква шофьорска книжка А1 или А1, В.

Купувачите могат да избират всякакви цветове, като са им предоставени богати възможности за персонализация.






 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...