Как работи Ford Active City Stop

Main February 7, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2960 views | no comments

Ford Active City Stop e система, която помага да избегнем удари при ниска скорост и е особено ефективна в града, защото работи при скорост до 30 км/ч. Състои се от така наречения „лидар“ (неологизъм от Light Detection And Ranging), който всъщност представлява сензор, позициониран в горната част на челното стъкло. Именно той сканира мястото до 7,6 м пред автомобила за възможни пречки. Ако открие пред колата ви бавно движещ се, спрял или спиращ обект, системата преценява, че ударът е неизбежен и спирачките са подготвени за действие. В случай че шофьорът не реагира с волан или педал, колата започва да спира автоматично и намалява оборотите на двигателя.
При относителна разлика в скоростите на две съседни коли е по-ниска от 15 км/ч, Active CityStop може да помогне на водача напълно да избегне евентуалния удар. Ако тя е между 15 и 30 км/ч, ударът е неизбежен само със спиране, но Active City Stop поне ще намали скоростта преди удара. Ако шофьорът се опита да избегне сблъсъка, дори с ускоряване и заобикаляне, Active City Stop ще се деактивира.
Ако шофьорът иска, той може да изключи системата.
Припомняме, че именно заради нея през май миналата година Focus бе награден от EuroNCAP.



Видео

 
Keywords:   citystop, ford, ford city
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...