Качиха и Батман в екомобил +видео

Main June 21, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2040 views | no comments

Новият батмобил е разработен от знаменития автомобилен дизайнер - Гордън Мъри, автор на вече култовия модел McLaren F1. Колата в крак със зелената "мода" е решена в екодух. Задвижването й е поверено на двигател захранван с ток от т.н. "горивни клетки", които са сред бъдещите пазарни козове на водещи автопроизводители като Mercedes.

Гордън Мъри се е опитал да придаде на колата максимално опасен вид, като е стилизирал прeдната й част като авиационно ракетно оръдие, което навярно ще видим в действие през юли в театрализираното шоу Batman Live.



Първият батмобил е направен през 1966-а на базата на концепткара Lincoln Futura. Автомобилът редовно се появява на екраните в телесериала за Батман, като се намеква, че е снабден с необичаен силов агрегат - атомна турбина. Естествено, подобен автомобилен мотор не е правен, а под капака на експерименталния "батман" Lincoln се разполага традиционният американски бензинов V8.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...