Киа с бляскава церемония по случай откриването на първия си завод в Европа

Main April 25, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1124 views | no comments

За да отбележи подобаващо основаването на първата в Европа производствена база, КИА Моторс Корпорейшън организира грандиозна церемония на територията на ултра модерния завод на марката в Жилина, Словакия. Пред аудитория от 1 500 VIP гости и посетители от цял свят, г-н Монг- Ко Чунг, Президент на концерна Хюндай-КИА, заедно с Министър Председателя на Словакия Роберто Фико и кмета на Жилина г-н Иван Харман, тържествено прерязаха лентата и обявиха завода за официално открит.

Въпреки факта, че фабриката в Жилина стартира своята дейност от декември 2006г. КИА Моторс Корпорейшън и словашкото правителство сметнаха за необходимо провеждането на официална церемония по откриването на изцяло новата производствена база, която разкри повече от 10 000 нови работни места в района.

След точно 5 месеца работа, заводът в Жилина регистрира рекордна производителност, коментира президентът г-н Чунг. "Убеден съм, че целият ни екип от словаци, европейци и корейци се стреми да постигне високи резултати като същевременно постави фабриката сред най- добрите в цяла Европа. Благодарение на иновативния мениджмънт, добре обучения и амбициозен персонал и високи нива на производителност, съм уверен в положителните резултати още през първата година. Днес, е един изключително важен момент за историята на КИА. С подкрепата на словашкото правителство и местното население, ние основахме
забележителна производствена база, защото Жилина е перфектното място за построяване на високотехнологичен автомобилен завод. Горди сме с това, което сме постигнали и от изключителното качество на модела сийд, конструиран и предназначен изцяло за европейските потребители, заключи г-н Чунг.

От старта на производството на КИА сийд през декември 2006г. новата база на марката в Словакия регистрира серия от рекорден брой сглобени автомобили, като общият им сбор до момента надхвърля 35 000. Понастоящем поръчките за новата КИА сийд възлизат на 60 000 броя. С инвестиция от 1 милиард евро производствената база в Жилина постави нови норми за качество и производителност на превозните средства – намеренията на компанията са производство на 100 автомобила на човек за година при непрекъснат цикъл на работа. Заводът ще изгради и нови стандарти за опазване на околната среда. Нещо повече, основаването на фабриката разкри 10 000 работни места в региона като се планира годишния капацитет да бъде 300 000 автомобила.

Благодарение на внедрените високотехнологични производствени линии, базата в Жилина ще осигури високото качество и надеждност на модела сийд с безпрецедентна 7 годишна гаранция валидна за страните от Европейския съюз, Норвегия, Швейцария, Исландия и Великобритания. Гаранцията, предлагана от КИА е уникална за Стария континент. Компанията предоставя на своите клиенти 5 години пълна техническа гаранция и допълнителни 2 за двигателя на модела. Това е ясно доказателство за увереността на марката в качеството, стабилността и надеждността на своите продукти, произведени в Европа. До края на годината на европейските пазари ще се повяват 3 версии на модела сийд. Производството на сийд комби ще започне през август, а на 3-вратия хечбек през декември 2007г.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...