Китайски хибриди в Европа от 2012-а!

Main March 7, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 10008 views | no comments

Още през следващата година на пазара в Европа ще се появят първите китайски електромобили и хибриди. Първата крачка от инвазията на Поднебесната империя в този сектор на пазара на Стария континент ще направи компанията BYD Auto, която докара на автосалона в Женева наведнъж два свои екологични модела.

Ръководителят на компанията Ванг Чанфу заяви, че BYD ще експортира електромодела си Е6 и хибридния S6DM. Първите доставки за Европа са определени за следващата година, а през тази моделът Е6 ще тръгне на пазара в Северна Америка. Чанфу преди известно време обяви още, че се планира създаването на съвместно предприятие с европейския автогигант Daimler AG за разработка и производство на електроавтомобили.

В Китай BYD вече продава малки количества електромобили, които основно се използват като таксита, докато широката клиентела в страната още не е успяла да стигне до тях.

Кросовърът Е6 беше представен на публиката още в началото на миналата година. Дължината на пълния електромобил е 4554 мм, ширината 1882 мм, а височината 1630 мм. При тези габарити колата лесно поема в себе си петима. Тя се задвижва от електромотор с мощност 75 кВт - 101 к.с., ускорява се от място до 100 км/ч за 14 секунди, а максималната скорост е 140 км/ч.

Хибридният S6DM е пълноприводен кросовър, който по старата китайска "индиго" традиция копира японския Lexus RX и дебютира тази година в Детройт. S6DM е първият китайски автомобил с хибридно силово задвижване, включващо 2-литров бензинов мотор. По данни на компанията машината може да измине само на ток около 60 км, а при съвместна работа на двата си мотора около 500 км.

 
Keywords:   byd, daimler ag
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...