Китайците от Beijing Automotive дават 660 милиона евро за Opel

Main July 6, 2009 | Auto-Press.net A- A+ 1377 views | no comments

Beijing Automotive Industry Corp. (BAIC) е направила оферта от 660 милиона евро за Opel, според известен немски вестник. Китайският автопроизводител е съобщил още, че планът му за закупуване на германската марка на General Motors няма да има нужда от толкова сериозна държавна немска подкрепа, както планът на главния засега претендент за закупуване на Opel Magna International.

Президентът на BAIC Ксу Хей е написал до немските политици, че неговата компания ще бъде отличен "дом" за Opel, според Frankfurter Allegemeine Zeitung. Китайците имат намерение да превърнат Opel в световна марка, е добавил Ксу в същото писмо.

BAIC е съобщил, че ще са му необходими само 2.64 милиарда финансова помощ от Берлин и провинциите, където Opel има производствени центрове. Сумата, която иска Magna за същото е 4.5 милиарда евро държавна помощ за Opel.

BAIC иска 51% участие в Opel и британския му филиал Vauxhall, и оставя на GM 49 процента. Magna търси едва 20%, руският й партньор Сбербанк иска 35%, GM ще задържи 35, а останалите 10% от новия Opel ще са запазени за дилърите и работниците.

Босът на Fiat Серджо Маркионе също обяви на 29 юни, че неговата компания е все още заинтересувана от Opel, независимо, че Fiat оттегли предложението си през май.

GM не може повече да си позволи финансиране на Opel и продава контрола си върху старата немска марка, която има производствени мощности в Англия, Испания, Белгия и Полша.

Германия, където са концентрирани повече от производствените мощности на Opel, вече му предостави държавна помощ от 1,5 милиарда евро за да го подържа функциониращ, докато се намери сериозен външен инвеститор.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...