Кмет в Германия обособи паркоместа за дами

Main July 24, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 6545 views | no comments

Изключително дързък ход предприел кметът на градчето Триберг в Германия. Той най-сетне намери решение, очаквано от мъжете горе-долу от 125 години (демек от създаването на автомобила) - специални места за дами на паркингите.
Господата в щастливата община вече няма да откриват колите си надраскани, поожулени и др., защото някой не е видял това малко нещо широко 1,50 м и високо около 2 м, са злорадите отзиви в интернет пространството.
Всъщност това не е прецедент в историята на паркингите в Германия, защото във Франкфурт съществуват отделни места за големи семейства, за инвалиди (каквито има навсякъде по света) и за възрастни хора.
Кметът Галус Стробел е приел тези мерки за подземните паркинги. Пред медиите е заявил, че според него силният пол наистина се справя по-добре с паркирането и че просто иска да улесни жените и да привлече повече туристи към градчето, което управлява.
Естествено мъжките места били по-трудно достъпни, а дамските - по-близките до изхода, по-големи и по-светли... и отбелязани със знака на нежния пол. Ето това се казва джентълменско отношение.
Засега не знаем как са реагирали дамите и дали са били щастливи или обидени от решението на господин Стробел.
Може би следващата стъпка е създаването на адаптирани и напълно обезопасени средства за придвижване? Техниката напредва шеметно и сигурно скоро ще караме колите си вместо в сервиза до най-близкия IT специалист.

 
Keywords:   Калейдоскоп
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...