Кои волани ще бъдат позлатени?

Main October 16, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8750 views | no comments

На 15 октомври Правец стана домакин на тест-драйва за българското издание на най-престижния автомобилен конкурс в Европа - „Златен волан на AUTO BILD”. Гостите на проявата бяха поканени в луксозния комплекс RIU Pravets Resort, за да проверят качествата на колите претенденти за титлата. По традиция на мероприятието присъстваха известни личности, сред които актьори, музиканти, водещи и пилоти. Китаристът на D2 Димитър Кърнев, вокалистът на БТР Атанас Пенев, както и певецът Орлин Павлов показаха завиден интерес към автомобилите и в ролята си на тестващи се раздаваха така, както се раздават и на сцената. Още един представител на музикалните среди – Вяра Атова, позната още като AV, пренесе чара си в тестваните автомобили. Пилотът Константин Маршавелов (кандидат за шампион на затворен маршрут за 2013 г. и носител на официалния рекорд на писта „Дракон“) настъпваше здраво газта – но, разбира се, не толкова, колкото по трасетата. Актьорът от „Комиците“ Петьо Петков – Шайбата се зае напълно сериозно със задачата си на тестващ. Мистър България 2012 Мартин Иванов и Генчо Генчев - инспектор Енджой, също активно разменяха ключове и волани през целия ден. Част от журито наред с редакторите на AUTO BILD България бяха и техни колеги от други медии – Цветан Илков (в. „Стандарт“), Денислав Стоянов (в. „Монитор“), Георги Колев (в. „Телеграф“), Георги Пауновски (в. „Капитал“) и Димитър Пунев (www.topcars.bg).
„Златен волан“ е едно от най-популярните европейски отличия за нови модели автомобили. То се връчва от 1976 г. от вестник BILD am Sonntag, а от 2009 г. съвместно със списание AUTO BILD. Наградата се дава по инициатива на издателя Аксел Шпрингер.За разлика от повечето автомобилни награди, победителите тук не се определят само от журналисти, а и от читателите. Те дават своя глас в сайта на AUTO BILD, след което компетентно жури по време на двудневни тестове оценява фаворитите. Независимото жури е съставено от главните редактори на всички издания на AUTO BILD в Европа, автомобилни инженери, рали-състезатели и известни личности. В международното жури участие са взимали: Михаел Шумахер, Владимир Кличко, Валтер Рьорл, Дейвид Култард, Ник Хайфелд и Борис Бекер.Връчването на наградата е всяка година през ноември в Берлин. С течение на годините „Златен волан“ се превръща в институция, която на практика е най-важното автомобилно отличие вече не само в Германия, а и в цяла Европа. През 2007 г. за първи път е връчена и наградата „Зелен волан“ за най-значимата екологична новост в автомобилостроенето. В България конкурсът на списание AUTO BILD се провежда от 2009 г. За трета поредна година организатор на конкурса в България е S Media Team, лицензен партньор на най-престижните световни издателства: BBC Worldwide Magazines, Hello! Limited, Conde Nast и Axel Springer, издател на водещото автомобилно списание в България - AUTO BILD. S Media Team организира конкурсите „Златен волан на AUTO BILD” и „Зелен волан на AUTO BILD ”.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...