Кои европейски градове са най-задръстени?

Main September 4, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7025 views | no comments

Брюксел и Антверпен са европейските градове с най-големи задръствания, сочи скорошно изследване. Според него жителите на първия губят годишно по 85,4 часа, чакайки в колите си, а на втория – по 76,7 часа.
Лондон заема почетното трето място в тази класация. В списъка естествено влизат и Париж, Милано и белгийските градове Гент и Шарлероа. Като цяло жителите на Белгия прекарват най-много време в задръствания – средно по 59,7 часа годишно. Това е свързано с многото товарен транзитен транспорт в посока на най-голямото европейско пристанище в Ротердам. Може би поради тази причина страната от години държи първенството в тази тъжна статистика.
При съставянето на рейтинга са използвани предимно данните от платформата Inrix (http://www.inrix.com/), компанията, която събира и анализира данни за точки по пътищата от почти 100 милиона източници и прилага събраната информация в приложението Inrix Traffic 4 за iOS. За щастие никой български град не попада в топ 10 на класацията.
В края на миналата година подобна класация бе направена от производителя на навигациите TomTom и според нея начело бяха Истанбул, Варшава и Марсилия.

 
Keywords:   tomtom, traffic
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...