Кой не иска алтернативни горива?

Main August 13, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 655 views | no comments

- Икономически причини и екозащитници са сред основните "противници на следващото поколение горива

Пет са основните групи, които се опитват да спрат развитието на алтернативни горива. Това стана ясно в края на миналата седмица, по време на ежегодната конференция Management Briefing Seminars в Траверс Сити, Мичиган. Изявлението беше направено от Лорен Биърд, старши мениджър на Енергийното планиране и политика на Chrysler LLC.

В изказването на г-н Биърд няма нищо изненадващо до момента, в който той посочва като група противници на алтернативните гориво и природозащитници, автомобилни компании и земеделски производители. Конкретни имена не се споменават.

Според него основните пет групи, които работят изключително сериозно за "замразяването на алтернативните горива са:

1. Big Oil – в това общоприето определение влизат най- големите производители на горива като ExxonMobil, Royal Dutch Shell, BP, Total S.A., Chevron Corporation и ConocoPhillips. Това е и групата, за която има най- реално обяснение за негативната позиция спрямо алтернативните горива. По- масовото въвеждане на Е85 (85% етанол, 15% бензин) би наложило сериозна промяна на технологичния процес.

2. Големи земеделски прозводители
Тук част от причините са свързани със сериозните преференции, на които се радват в момента основните земеделски "играчи.

3. Производители, известни като Silver Bullet
Според тях, единствената алтернатива на стандартните горива е хибридната технология, по която работят в момента и за която имат реални резултати и приложения. Това също е обяснимо като се има предвид огромната парична инвестиция направена от тях до момента.

4. Крайни природозащитни организации
За да съществуват, те се нуждаят от непрекъсната кризисна, пък била тя и PR, ситуация, на основата на коята да набират средства

5. OPEC (Организация на страните износителки на петрол)
Тук причини за негативната позиция спрямо алтернативните горива едва ли е необходимо да се посочват.

"Трябва да отидем в Англия и да намерим къде е погребан Уинстън Чърчил, да вземем от гените му и да ги клонираме, защото мисля, че тази страна се нуждае от лидерство, а не от политиката, която се води в момента във Вашингтон. Управление, като при Чърчил който просто излиза и казва на хората, че може би ще се наложи да направят малка саможертва или даже голяма жертва, защото това е война срещу лошите. Хората във Вашингтон нямат куража да направят това, заявява Лорен Биърд.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...