Колекция 2012 Scenic и Grand Scenic излезе на пазара

Main January 19, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2710 views | no comments

Колекция Scenic и Grand Scenic 2012 на Renault e готова за пазарни успехи. Двете обновени версии дебютириха на изложението в Брюксел и от този месец започват продажбите им в близо четиридесет страни.
Нови бензинови и дизелови мотори, които съчетават високите динамични показатели с екологичност и икономия на гориво, влизат гамата с появата на Energy TCe 115 и Energy dCi 110. Благодарение на последния Scеnic Collection 2012 поставя нов рекорд по малък разход и вредни емисии с постижение от ранга на 4,1 л/100 км (105 г CO2/км). От технологична гледна точка миниванът е първият в гамата на Renault, обзаведен със система Visio. Тя подобрява нощната видимост за шофьора благодарение на звуковата сигнализация за напускане на лента и с включването на нощните светлини. Освен това автомобилите са с асистенция при стартиране под наклон, както и мигачи магистрален режим са част от серийното обзавеждане.
Късата версия, позната ни като Scеnic, е с по-спортни очертания. Ще я отличите по повечето хромирани детайли на нивото на предната броня. Удължената версия Grand Scеnic се отличава по широките въздухозаборници и по релсите на покрива.
В купето са въведени нови цветове като бежово за Expression и Privilеge, тъмен карбон за Privilеge / Initiale. В обзавеждането влизат и нови тапицерии, в това число и кожен пакет с ленти алкантара.
След успеха на Bose Edition през 2011 г., гамата се обогатява с нова версия от високия клас на оборудване, която обединява акустичното съвършенство със спортната елегантност.
От май 2011 г. до май 2012 г. палитрата от двигатели на Scеnic се обновява основно с появата на три нови мотора от семейството Energy. Миналия май в гамата влезе Energy dCi 130, а актуалното вече издание на Scenic вече ще се радва и на Energy dCi 110, който е последната успешна метаморфоза на бестселъра на Renault 1.5 dCi. По-късно през 2012 г. производителите ще предложат за Scеnic и нов бензинов силов агрегат в лицето на Energy TCe 115.
На борда на Grand Scеnic разполагаме със 7 места, като е възможно да освободим допълнително място за багаж, ако елиминираме третия ред седалки, които са сгъваеми и могат бързо да изчезнат в пода. Премахнем ли и втория, получаваме над 2 куб. м място.
Видео

 
Keywords:   co2, renault, scenic renault
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...