Колко струва да си домакин на MotoGP?

Main March 11, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2981 views | no comments

Колко ли струва един кръг от MotoGP? Ако питате Dorna Sports, компанията държаща собствеността на комерсиалните права на шампионата MotoGP най – вероятно няма да ви кажат. Решихме да дадем яснота по този въпрос и ще ви запознаем с цените на пистата „Арагон” в Испания, която ще бъде домакин на състезания до 2016 година. Колко ще струва това? „Само” 41 млн. евро. Това, разбито по години, прави 6 млн. за 2011-а, 7 млн. – за сезон 2012 и т.н.
Имайте предвид, че „Арагон” плаща на Dorna Sports 7 млн. евро на година не под масата, така че сделката не е никак лека за испанската мотописта. От друга страна пресметната печалбата от миналата годна възлиза на 40 млн. евро.
Местният бизнес предполага, че точната сума е около 30 милиона, но въпреки всичко, стойността на едно състезание не е кой знае какво в сравнение с тези числа. Никой не си играе на дребно.
Според данни най-новата испанска мотописта е в пъти по-добра от предишните три, на които са се състояли състезания от MotoGP, които на всичко отгоре плащат повече, за да бъдат домакин. Херес и Валенсия превеждат по 8 млн. евро на година, за да приютят хилядите фенове на кралския клас. Решението все пак не е лесно. Старите две писти са разположени в по-добър район и побират повече хора.

 
Keywords:   2c, b2, bd, dorna sports, motogp
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...