Компактен SUV за града от Lexus

Main September 5, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8520 views | no comments

Lexus представя на тазгодишното изложение във Франкфурт компактния прототип на SUV, създаден в отговор на търсенето на модели от този клас. Позиционираният под RX LF-NX се очаква да привлече много нови клиенти.
На изложението във Франкфурт Lexus ще представи най-новата си концепция. LF-NX е прототип на компактен SUV, който се очаква да се появи на пазара през 2014. Така японският производител ще отговори на конкуренцията, която лансира модели от класа под този на RX. Използвана е базата на най-новото поколение на Toyota RAV4. Съвсем очаквано Lexus залага на хибридно задвижване, както при Lexus GS 300h, и достига около 230 к.с. Повече информация японците не дават.
Дълъг 4,64 метра и с междуосие 2,70 метра, прототипът LF-NX остава сравнително компактен. Съответства изцяло на тенденцията на пазара и отговаря на търсенето на по-малки SUV, предпочитани предимно за градските условия. В предната част се забелязва разтегната решетка с хромирани елементи и мрежа на ромбчета, наречена още Diabolo. Оградена е от два вертикални отвора за въздух, намиращи се под фаровете, които отделят бронята от калника. Фаровете с ромбовидна форма и дневните светлини, които се появиха за първи път при IS, подчертават спортния вид на автомобила. Изпъкнали калници отпред и отзад са характерна черта в дизайна. Типичната за Lexus форма на страничните стъкла и на задницата в горната част на автомобила напомня силуета на купе. Отзад впечатление прави ефектният дизайн на светлините. Със своята L-образна форма те следват оформлението на решетката, а ауспухът е скрит зад бронята.
Отвътре интересни са извитите форми на кокпита. Централната конзола се простира по цялата дължина на купето и разделя задната седалка. Lexus оставя много груби метални повърхности. Към тях японците добавят още кожена тапицерия в черен цвят с жълти мотиви за контраст, както и синьо осветление на инструментите и скоростния лост. Арматурното табло се дели на информационно в горната и обслужващо в долната си част. В долното ниво се намира чувствителен на допир бутон, от там се контролира и новият Touch Pad. Освен това тази година във Франкфурт хибридът GS 300h празнува премиерата си за Европа. Цени и точни технически данни все още не са известни.

 
Keywords:   lexus, lexus gs, rav4, toyota, toyota rav4
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...