Концептуален Tourneo дебютира в Женева

Main February 23, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 6335 views | no comments

Динамичният нов концептуален автомобил Ford Tourneo ще направи световния си дебют на Автомобилното изложение в Женева в началото на март.
Той демонстрира множество вълнуващи нови черти, които му придават прилекателността на лек автомобил. Това включва изцяло нов дизайн на интериора с кокпит, ориентиран към шофьора и луксозно, напълно тапицирано купе, в което акустиката и висококачествените материали са като в модерен премиум автомобил с много места.
Концепцията показва още редица иновации, включително задни седалки с възможност за множество настройки и демонтаж, SYNC с гласово управление, система за свързване в колата и последните ECOnetic технологии на Ford за ниски СО2 емисии.
С напредничавата си аеродинамична външност концептуалният автомобил обединява типичните динамични черти на кинетичния дизайн при леките автомобили Ford. При Tourneo той се изрязава в смелата трапецовидна предна решетка, силната и мускулеста странична линия, издадените арки на колелата и отличителното повдигане на стъклата при С-колоната.
Концептуалният автомобил е допълнително подобрен чрез множество стилни детайли – от хромираната предна решетка и предните LED светлини до динамичните 18-инчови алуминиеви джанти. Интериорът също следва каноните на кинетичния дизайн на последните модели на Ford.
Задните седалки са с напълно нов дизайн, който позволява лесното им сгъване в няколко конфигурации или демонтажа им. Усещането за лукс и простор е допълнително подобрено чрез двуцветната гама, включваща ръчно ушити кожени седалки с атрактивни текстилни апликации.
Сред интелигентните нови технологии в концептуалния автомобил са и модерна система за безопасност, включваща предни – за водача и пътника до него – и странични въздушни възглавници и въздушни завеси, камера за задно виждане, интегрирана в огледалото за задно виждане.
Концептуалният автомобил е задвижван от усъвършенствания 2,2-литров дизелов Duratorq TDCi двигател на Ford със 155 к.с.
Tourneo обозначава новата гама на Ford за пътническите и товарни ванове до един тон, които ще бъдат представени в Европа и на други глобални пазари, но няма да се продават в Северна Америка. Тя ще се задвижва от усъвършенстваната версия на 2,2-литровия дизелов Duratorq TDCi двигател със стандартната автоматична start-stop система. Ще се предлагат три версии на мощност: 100 к.с., 125 к.с. и 155 к.с. Всички варианти са съчетани с 6-степенна механична предавателна кутия и предно предаване.
Моделната гама ще включва широк избор от модификации на каросерията и два вида междуосие (къса и дълга база), осигурявайки при необходимост възможност за товарене на повече багаж или стоки.
Ford ще представи по-големи и по-високи версии на Transit с повече полезен товар по-късно тази година. Тези модели ще се предлагат глобално, включително и в Северна Америка и ще включват и задно предаване.








 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...