Коя е най-добрата тестова писта на 2013-а?

Main January 22, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 8300 views | no comments

Комплексът за тестване на автомобилни технологии Contidrom на водещия производител за автомобилната индустрия Continental бе определен за „Тестово съоръжение на годината 2013“ от Automotive Testing Technology International.
Continental развива Contidrom вече над 45 години, като днес комплексът край Хановервключва различни видове писти и съоръжения, включително и високоскоростен овал,където могат да бъдат изпробвани и проверени най-новите автомобилни технологии. Дори клиентите на Continental и водещи автомобилни производители ползват пистата за своите тестове.
Сред основните фактори, допринесли за решението на журито, е новият “Автоматизиранпокрит анализатор на спирачни системи“ (AIBA). Чрез AIBA Continental тества спирачнитехарактеристики на 100 000 гуми на година, които могат да бъдат изследвани при всякаквиметеорологични условия, на мокри или сухи настилки, включително и без шофьор.
Continental откри AIBA през есента на 2012 г. и оттогава това наистина уникално тестовосъоръжение позволи на компанията да постигне значими резултати при развитието напроцеса на създаване на зимни и летни гуми за автомобили, ванове и 4х4. Технологията еразположена в 300-метрова зала, където система за задвижване може да ускоринеуправляеми тестови автомобили до 120 км/ч само за няколко секунди. Спирачнитеманеври се провеждат на множество различни настилки, изградени на 75-метровинезависими модули от пистата, които въпреки че тежат 120 тона всеки, могат да бъдатразмествани за минути с помощта на хидравлична система.
Според дългосрочната си стратегия за развитие подразделението за гуми на Continentalинвестира не само в развитието на глобалния си производствен капацитет, но и всистемното изграждане на високотехнологични съоръжения. Наскоро след откриванетона AIBA компанията обяви инвестиция на стойност 40 милиона евро в изграждането нанов Технологичен център за оптимизиране на процеса на производство и развойнадейност за особено сложни високоскоростни гуми на мястото на завода за гуми в Корбах,Германия. До 2018 г. капацитетът на производство на новите съоръжения трябва дадостигне 400 000 гуми в размери от 19 до 23 инча.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...