Летящият велосипед

Main July 29, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 4295 views | no comments

XploreAir има амбициозен проект, с който се надява да начертае ново бъдеще за велосипедите. Защо пък не и един летящ с перка отзад? Създаденото от тях чудо комбинира актуалните технологии с новаторската идея за полет на четири колела. Всяко дете си мечтае да да лети, не ми казвайте, че и вие не сте си въобразявали, че го правите. Ако този велосипед наистина функционира, както предполагат за него дизайнерите, това ще направи революция в пътешествията. Няма да ви е необходимо дори и свидетелство за управление на самолет.

На пръв поглед велосипедът по нищо не се различава от конвеционалните колела. Само че в задната му част има гигантски вентилатор. Последният е в състояние да издигне странното превозно средство на височина 1,2 км и да го накара да лети със скорост 40 км/ч. Наземната му скорост е 25 км/ч. Този ултралек „велосипедолет“ е с вградена палатка в случай, че ви се наложи да нощувате насред пътя.

Ако ви мързи да върти педалите, имаме и добра новина за автомобилистите – просто сгъвате така наречения Paravelo и го напъхвате в багажника на автомобила си. За да го накарате отново да полети, трябва просто да прикрепите велосипеда към ремаркето с перката. Гъвкавото крило е сгъваемо, а електрическият стартер на двигателя подкарва захранвания с биогориво вентилатор. Чудото е в състояние да лети в продължение на три часа. Написано така всичко звучи прекрасно, но доколко ли е безопасно?







 
Keywords:   Калейдоскоп
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...