Ликвидират Saab днес

Main December 19, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5130 views | no comments

Три подразеделия на Saab официално са подали заявление за банкрут в съда тази сутрин - SAAB Automobile Aktiebolag, Saab Automobile Tools AB и Saab Automobile Powertrain. В момента официалните власти ще назначат спешно ликвидатор на компанията. Решението последва съботния отказ на GM да приеме някое от предложенията за помощ за спасяването на шведския автомобилен производител.
„Всяко предложение директно или индиректно целеше прехвърляне на контрола или собствеността на компанията по начин, който би бил в ущърб за GM и неговите акционери“, е заявил говорителят на американския гигант Джеймс Кейн през уикенда.
Позововайки се на източници от Saab, шведският всекидневник Svenska Dagbladet е съобщил в събота, че компанията ще представи днес план, съгласно който шведският производител ще основе компания за технологично развитие в Холандия, като половината от нея ще бъде собственост на китайската Youngman. Според други местни източници обаче цитираният инвеститор вече няма интерес към Saab вследствие на категоричния отказ на GM за каквото и да било китайско участие.
Така че днес не останаха повече резервни планове за Saab и компанията подаде заявление за несъстоятелност.
Опитите да бъде продаден на китайци беше последният шанс за спасяването на шведския производител, който беше на ръба на банкрута още когато през миналата година GM го продаде на Spyker за 400 млн. долара.
Общо 3700 служители в Saab все още очакват ноемврийските си заплати, а в момента съдът разглежда заявлението за несъстоятелност и ще изкаже становище по-късно днес.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...