ЛИТЕКС МОТОРС С ОФИЦИАЛНА ПРЕМИЕРА НА АВТОМОБИЛНАТА МАРКА GREAT WALL ЗА БЪЛГАРИЯ

Main June 6, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2490 views | no comments

На 10 юни, петък, от 19:00 ч, в зала 3 на Интер Експо Център София, на изложбения щанд на Литекс Моторс и Great Wall Motors (GWM), ще се проведе официалната премиера на автомобилната марка Great Wall за България. Поводът за събитието е старта на Автомобилен салон София 2011 (откриване от 18:00 ч.), в рамките на който българската компания, съвместно със своя международен партньор, ще представи богата гама от автомобили, включително моделите Great Wall, които ще се произвеждат в завода на Литекс Моторс край Ловеч.

Специално за премиерата ще пристигне изпълнителният директор на GWM г-жа Wang Feng Ying. На събитието са поканени да присъстват още представители на българското правителство, както и извънредният и пълномощен посланик на Китайската Народна Република Н. Пр. г-н Гуо Йеджоу.

Изложбеният щанд на Литекс Моторс заема площ от близо 450 м2. На него компанията ще покаже на българските потребители 9 експоната, сред които разновидности на пътнически автомобил, SUV, пикап и два концептуални автомобила, единия от които напълно електрически.

****
За Литекс Моторс:
Българската мечта за родно производство на автомобили става реалност. Съвсем скоро, българската компания Литекс Моторс, съвместно с международния си партньор GWM, ще стартира производство на автомобили Great Wall до гр. Ловеч.

През есента на 2009 г. Литекс Моторс и най-големият частен китайски автомобилостроител GWM подписват договор за сътрудничество. На база на този договор Литекс Моторс стартира изграждане на завод за производство на автомобили Great Wall с площ от близо 500 декара. Строежът на завода на компанията е в напреднал стадий и се очаква 1-ви етап на фабриката да бъде напълно завършен и да започне производство до края на 2011 г. Капацитетът на завода ще бъде 50 000 автомобила годишно при две работни смени. Очаква се инвестицията да разкрие близо 2 000 работни места. Автомобилите, които ще произвежда Литекс Моторс са предназначени за европейските пазари и отговарят на всички стандарти и изисквания на законодателството на Европейската общност.

До 2016 година, GWM са предвидили разработването и пускането на пазара в Европа на разнообразна моделна гама, чиято основна задача е да предложи на клиентите най-доброто съотношение цена-продукт, следвайки най-новите тенденции в световното автомобилостроене. Компанията е единственият китайски производител на автомобили, който понастоящем продава на европейския пазар и има съответното типово одобрение на продуктите си, съобразно изискванията на Европейската общност.

 
Keywords:   gwm, wang feng
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...