Лукс на два цилиндъра

Main March 15, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3274 views | no comments

За Lancia Женевският салон е нещо като маскетбал – представени бяха едновременно Lancia Thema, която всъщност е новият Chrysler 300, Lancia Flavia, в която за Европа се превръща Chrysler 200 и миниванът Lancia Grand Voyager. Но имаше и собствена новост - хечбекът Lancia Ypsilon ново, трето по ред поколение.

Тази кола е наречена от маркетолозите на компанията премиум сити-кар" и тя ще предлага автоматична система за паркиране, страхотна шумоизолация, стъклен покрив и над десет варианта на вътрешно обзавеждане. Главната промяна, обаче е превръщането на новия Ypsilon от триврат в петврат хечбек, може би защото именно този вариант държи две трети от продажбите на автомобили В-клас.

Задните врати не се виждат от раз, те са с издигаща се линия на остъкляването и доста потайни дръжки, които създават според дизайнерите луксозен имидж като на купе. При новото поколение няма да се предлага вариант с три врати.

Вместо предишната платформа на хечбека Fiat Punto в основата на третото поколение на машината е използвано шасито на FIAT Panda, което е позволило новата Lancia Ypsilon да е по-дълга с около 300 мм (3,84 м от носа до опашката), а увеличеното междуосие и седалките с по-тънки гърбове осигуряват допълнителен простор за задните пътници.

Целта на промените е очевидна – италианците разчитат да примамят клиенти сред досегашните собственици на луксозни тривратки като Mini или Audi A1, избирали по-скромните им варианти.
Въпреки уклона към по-висок лукс, новият Ypsilon няма да е по-мощен, напротив ще стане още по-малолитражен. От старта ще бъдат предложени само два бензинови двигателя – 1,2 л, четирицилиндров с мощност 69 к.с. с вариант и за работа с биогориво, както и двуцилиндров турбомотор MultiAir с ходов обем 875 куб.см, развиващ мощност от 85 к.с., агрегатиран и с петстепенна роботизирана предавателна кутия. Дизелът ще е само един - 1.3 MultiJet с мощност 95 к.с.

Освен всичко казано дотук е ясно, че новата Lancia Ypsilon ще привлича купувачи и с новата програма за осемгодишна гаранция без ограничение на пробега. При европейските дилъри новият Ypsilon ще постъпи през юни, но, забележете - във Великобритания и Ирландия моделът ще се предлага с емблемата на... Chrysler!

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...